top of page

Kilo Almak İçin En İyi - Yüksek Kalorili Yiyecekler


fındık ezmesi, kilo almak için fındık ezmesi, kilo almak için yiyecekler

1. Fıstık Ezmesi

588 Kalori / 100 g; 1518 Kalori / Kupa; 94 Kalori / Yemek Kaşığı

Fıstık ezmesi kremsi ve lezzetlidir ve güler yüzlü bir kasenin veya ekmeğin tadını çıkarabilirsiniz. Bu yüksek kalorili besin ile birlikte, proteinin yapı taşları olan 20 amino asidi vücudunuza alırsınız. Fıstık ezmesinde ki yağ sağlıklıdır ve biraz yağ ve kas kütlesi kazanmanıza yardımcı olur.


2. Tam Yağlı Süt

60 Kalori / 100 g; 146 Kalori / Kupa; 9 Kalori / Yemek Kaşığı

Kilo almaya çalışıyorsanız da tam yağlı süt en iyisidir. Kilo almaya çalışırken, tam yağlı veya tam yağlı sütte bulunan sağlıklı yağlar, mineraller ve proteinden yararlanırsınız. Bu size enerji sağlar ayrıca egzersiz öncesi iyi bir içecektir (muz ve birkaç çilek ile) ve kemikleri güçlendirmeye yardımcı olur.


muz, kilo almak için muz, bananas

3. Muz

200 Kalori / 100 g; 89 Kalori / Kupa; 25 Kalori / 1 oz

Muzlara diyet lifi, potasyum, protein, A, C vitaminleri ve folat ve sağlıklı yağlar mevcuttur. Günde 1-2 muz tüketmek enerji seviyenizi yükseltecek, dayanıklılığınızı artıracak ve kemiklerinizi güçlendirecektir. Güç dolu bir kahvaltı için bir muz, bir bardak süt ve birkaç fındık yenebilir veya aynı malzemelerle bir karışım yapılabilir ve antrenmandan önce tüketebilirsiniz.


4. Peynir

402 Kalori / 100 g; 455 Kalori / Kupa; 68 Kalori / Yemek Kaşığı

Peynir, dünyanın her yerinde farklı formlarda var olan kalorisi zengin bir süt ürünüdür. Çedar, krem ​​peynir, beyaz peynir, mozzarella peyniri, ricotta, parmesan ve süzme peynir, yağsız kas yapmanıza ve kemikleri güçlendirmenize yardımcı olacak protein ve kalsiyum ile içerir.


kırmızı et, sebzeli kırmızı et, et, kilo almak için yiyecekler

5.Kırmızı Et

170-213 Kalori / 100g; 339 Kalori / Kupa; 70-150 Kalori / Yemek Kaşığı

Yağsız kas kazanmak söz konusu olduğunda, kırmızı et en iyi hayvansal protein kaynağıdır. Kırmızı et, yağsız kas oluşturmak için protein sentezini uyaran lösin (bir amino asit) ve diyet kreatini içerir. Kırmızı et ayrıca proteinlerin, hormonların, DNA'nın ve kan hücrelerinin sentezi ve nörolojik fonksiyonlar için gerekli olan zengin bir B12 vitamini kaynağıdır .


6.Patates

77 Kalori / 100 g; 116 Kalori / Kupa; 130 Kalori / Yemek Kaşığı

Patates zengin potasyum kaynağıdır ve pişirme şekline bağlı olarak glisemik indeksi ve kalorisi değişir. Besinlerden en iyi şekilde yararlanmak için haşlanmış, fırınlanmış veya kavrulmuş patatesleri tüketin.


sebzeli balık, balık, kilo almak için yiyecekler

7.Yağlı Balık

206 Kalori / 100 g; 175 Kalori / 3 oz; 367 Kalori / ½ fileto

Somon, uskumru, ton balığı, ringa balığı ve morina gibi yağlı balıklar, omega-3 yağ asitleri ve yağsız protein açısından zengindir. Omega-3 yağ asitleri, kalp hastalığı, obezite, diyabet, inflamasyon, nörodejenerasyondan koruyan ve yaşa bağlı kas kaybını önleyen çoklu doymamış yağ asitleri içerir. Bir çalışma, sebzeli balık tüketmenin kas kütlesini iyileştirmeye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Hızlı kilo almak veya yağsız kas elde etmek için günde 1-2 parça yapraklı yeşillik ile tüketmek size yardımcı olacaktır.


8.Tam Yağlı Yoğurt

61 Kalori / 100 g; 149 Kalori / Kupa; 17 Kalori / 1 oz

Tam yağlı süt gibi, tam yağlı yoğurt da kilo alımı söz konusu olduğunda size yardımcı olur. Bağışıklığınızı geliştirmeye, kemiklerinizi güçlendirmeye ve kaliteli süt yağı tüketmenin faydalarını sunacak iyi bağırsak bakterileri, kalsiyum ve süt proteini içerir.

Bir araştırma, yoğurt tüketiminin depresyonla mücadeleye yardımcı olabileceğini bulmuştur. Günde 1-2 küçük yoğurt kasesi tüketin. Vücudunuz tolere edebilirse miktarı artırabilirsiniz.


salatalı tavuk, salatalı but, kilo almak için yiyecekler

9.Tavuk Butu

245 Kalori / 100 g; 207 Kalori / 4 oz; 177 Kalori / adet,

Kilo almak için yüksek kalorili bir yiyecek arıyorsanız, göğüs yerine tavuk uyluklarını deneyin. Tavuk kalçalarına protein, vitaminler ve mineraller mevcuttur. Tavuk uyluk yemeğinizle birlikte yapraklı yeşillikler ve bir tam tahıl kaynağı (bulgur, pirinç) tüketin. Tavuk butları aynı zamanda yüksek miktarda doymuş yağ içerir.


10.Pirinç

130 Kalori / 100 g; 205 Kalori / Kupa; 36 Kalori / 1 oz

Pirinç iyi bir karbonhidrat, vitamin ve mineral kaynağıdır. Pirinçte bulunan karbonhidratlar, sırasıyla kan / hücreler ve kaslardaki glikoz ve glikojen depolarının yenilenmesine yardımcı olur.Sonuç olarak, gün boyunca daha az yorgun hissedecek ve aktif olacaksınız. Bilim adamları, laboratuar farelerinde pirinçleri takviye ettiler ve önemli kilo alımına ve vücut kompozisyonunun gelişmesine yol açtı.

kilo alma rehberi, nasıl kilo alınır, kilo almak

11.Kuru Meyveler

359 Kalori / 100 g; 102 Kalori / 1 oz; 76 Kalori / Paket

Fındık, kuru hindistan cevizi ve kuru üzüm gibi kuru meyveler, kalori, meyve şekeri, proteinler ve sağlıklı yağlar bakımından zengindir. Antrenman öncesi ya da sonrası atıştırmalık olarak bir avuç kuru meyve tüketin ya da kahvaltı kaselerinize ekleyin.


12.Bitter Çikolata

546 Kalori / 100 g; 155 Kalori / 1 oz; 884 Kalori / 1 bar

Bitter çikolata, yüksek kalorili acı tatlı bir zevktir. Zengin bir antioksidan kaynağı ve iyi bir antidepresandır.


mantarlı makarna, kilo almak için yiyecekler

13.Makarna

124 Kalori / 100 g; 174 Kalori / Kupa; 84 Kalori / ½ bardak

Un veya kepekli makarna da kilo almanıza yardımcı olabilir. Tavuk / mantar / soya parçaları kullanarak lezzetli ve protein açısından zengin makarna yapın.


14.Tam Tahıllar ve Tahıl Barları

124 Kalori / 100 g; 174 Kalori / Kupa; 84 Kalori / ½ bardak

Yulaf, tam buğday, buğday kepeği gibi kepekli tahıllar iyi diyet lifi, vitamin ve mineral kaynaklarıdır. Kuru meyveler, bal / akçaağaç şurubu ekleyerek ev yapımı tahıl barları da yapabilirsiniz. Atıştırmalık veya egzersiz sonrası beslenme olarak alın.


Yukarıda anlattığımız yiyecekler diyetinize dahil edebileceğiniz en iyi 14 kalorisi yüksek bu sebeple kilo alımı için en iyi olan yiyeceklerdir. Bununla birlikte, kilo almak için günde kaç kalori tüketmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
günlük kalori ihtiyacı hesaplama, günlük kalori ihtiyacı, kilo almak için günlük kalori ihtiyacı

558 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
submaksimal.com Antrenman Bilgisi, antrenman bilgisi nedir spor bilimleri fakültesi, fitness png, fitness logo , spor png, fitness, fitness hareketleri
bottom of page