top of page

İsmimizin ve Logomuzun Hikayesi

Sitemize ismini verdiğim Submaksimal Nedir ?

Her birimiz belirli bir alanda en iyi olmayı amaçlarız. Bu doğrultuda hedefler belirler ve onlara ulaşmak için çaba sarf ederiz. Ancak bazen durumlar tam istediğimiz gibi gitmeyebilir,işte tam o anda çevremizdeki kişiler “Sınırlarını zorla”, “maksimum değere ulaş,sen bu değilsin” derler. Peki bahsedilen bu maksimal değer nedir, bunu gerçekten bilebilir miyiz ? Ya da en iyi olduğumuzu hissettiğimizde dahi daha iyisi olamaz mıyız ?

Maksimum kavramı durumdan duruma değişiklik gösterebilir. Örneğin;Dünya’nın en hızlı insanlarından 100 m koşucusu Usain Bolt’un rekor kırdığı yarışında en yüksek hızı 45 km olarak belirlenmiştir. Peki Usain Bolt’un maksimal hızı bu gerçekten değer miydi? Bitiş noktasında bir yakınına zarar verildiğini, daha fazla odaklansa ya da rakipleri onu daha fazla zorlasa yine de maksimum dediğimiz bu değerde mi yoksa daha fazla hızda mı koşacaktı? Dünya rekoru için maksimum hızı dediğimiz olguyu farklı şartlarda daha fazlası olabilir mi diye düşünebildik. Belkide Usain Bolt'un bu hızı onun Submaksimal hızıydı.

submaksimal nedir?

submaksimal.com logo, self made man

Bu kavram daha çok beden eğitimi ve spor bilimleri alanında kullanılır. Maksimum altı demektir. Maksimum olmayan her şey için kullanılır. Submaksimal kavramı aslında hepimizin olması gerektiği gibi, hepimizin benimsemesi gerektiği bir kavram.

Tamamlanmamış, maksimum olmayan anlamına gelen bir kavram. Submaksimal Sözcüğü ; Her zaman daha iyinin olduğunu bilerek, her zaman maksimum için çabalarken aslında olduğumuz konumu bize söyleyen bir sözcük. Çok iyi bilinmeli ki gelişimin ilerlemenin hiç bir zaman bir sınırı yoktur.. Bildiklerimiz, öğrendiklerimiz ve gelişimimiz ne kadar çok olursa olsun hep submaksimal kalacak. Ya da öyle kalmalı.. Çünkü gelişimin, ilerlemenin sınırı yok. Ne zaman ki bu benim maksimalim, bu benim son noktam dersek işte o zaman kendimize en büyük kötülüğü yapacağız.

Ben ve burada yer alan antrenör arkadaşlarım alanımızda çok eski değiliz. Ancak sağlam adımlarla ilerliyor ve yeniliklerin öncüsü olmayı istiyoruz. Hedefimiz bizden çok tecrübeli kimselerden benimsediğimiz bilgiler ile oluşturduğumuz ışık doğrultusunda sizleri aydınlatmak. Ekip olarak en iyimiz için, en iyi olmak için çok çalışıyor, gelişim yolunda ilerliyoruz bununla birlikte tüm bildiklerimiz, tüm donanımız ile submaksimalde olduğumuzu biliyoruz.

Gelin Hep Birlikte Maksimal için çok çalışıp bir ömür submaksimal olarak kalalım..

Bana ve ekibime ilham olan submaksimal kavramını sizlere bizim gözümüzden anlattım. Logomuzun hikayesine geçmeden önce Thomas Edison'un bir sözü ile ismimizin hiyayesini bitirmek istiyorum. ''Yapabildiğimiz her şeyi yapsaydık, buna kendimiz bile şaşırırdık. ''


Gelelim Logomuzun Hikayesine ;

kendi kendine yapan adam, kendi kendine yapan adam hiyakesi, self made man hikayesi

Aslında logomuz bu siteyi kurmaya karar verdikten sonra karşımıza çıkan bir heykel ile şekillendi ; Self Made Man Heykeli. Evet Bobbie Carlyle'in bronz heykeli bize ilham oldu. Self Made kelime grubunun Türkçeye çevirilişi Kendi Emeğiyle anlamına geliyor. Yani kendi emeği ile olan Adam anlamında. Heykel kendini kaba bir kayadan şekillendiren adamı tasvir ediyor. Kendini kimin yaptığını fethetme ve gerçekleştirme çabası içinde olan bir yapıt. “Bobbie Carlyle'ın Self Made Man '' kendi karakterini arıyor...

Heykeli gördüğüm ilk andan itibaren çok etkilendim ve logomuza ilham oldu.. Çok şey anlatıyor bence.. Yaşamdan bir parça, spordan bir parça, gelişimden bir parça her şeyden biraz biraz var bence heykelde.. Kendi emeklerin ile kendini yaratma sanatı..

Charles Bauldelaire'nin söylediği söz öbeği gibi..

"Kendini yontmayı unutma'' der Zeus.. Kendi kabuğunu kendin soyabilirsin, Kendi özgürlüğünü kendin dışarı çıkartabilirsin. İnsan biraz da kendi emeğidir!

Bu hayatta ancak kendi kendini yonta bilen, kendine şekil ve yön verebilen insanlar başarılı olurlar... Kendi kendinizi yontun, kendi karakterinizi kendiniz ortaya çıkartın..

Logomuz aslında kendin kelimesinin özeti gibi.. Kendi kendine yapabileceklerinin sınırı yok.. Bunu fark et ve devam et..


259 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


submaksimal.com Antrenman Bilgisi, antrenman bilgisi nedir spor bilimleri fakültesi, fitness png, fitness logo , spor png, fitness, fitness hareketleri
bottom of page